Så här skapar du en WordPress-webbplats

WordPress är en gratis webbplatsbyggare med öppen källkod som driver över en tredjedel av alla webbplatser på internet. Dess enkla, men kraftfulla, verktyg och plugins ger webbplatsägare fullständig kontroll över sina webbskapelser, utan att låsa dem till en proprietär plattform som Wix eller Weebly.

Det första steget i att skapa en WordPress-webbplats är att skapa några sidor och välja ett tema. Därefter måste du lägga till innehåll, till exempel text och bilder. Slutligen måste du lägga till några plug-ins och se till att din webbplats är mobilvänlig. En av de stora fördelarna med att använda wordpress är communityn. Det finns oändliga resurser online för att hjälpa dig, catering till alla inlärningsstilar från steg för steg artiklar till online video tutorials och Q + A forum. Detta hjälper till att säkerställa att det finns ett konstant kunskapsutbyte som dokumenterar svar på alla frågor du kan ha.

En annan stor fördel med att använda wordpress är dess integration. När ny teknik dyker upp kommer utvecklare snabbt att skapa plugins för att integrera dem med WordPress. Detta innebär att det sannolikt finns ett plugin för nästan alla uppgifter, inklusive att stärka webbplatsens säkerhet, öka sökmotoroptimeringen, lägga till formulär och så vidare.

Sista punkten är att du vill dela alla inloggningsuppgifter med din kund, inklusive WordPress-admin, hosting-inloggning och domänregistratorkonton. För att göra detta, gå till WordPress-panelen – Användare – Alla användare. Om du vill ändra en användarroll väljer du det aktuella kontot och väljer sedan en annan i rullgardinsmenyn Redigera användare.

Vad är WordPress-teman?

Ett tema är en inbyggd del av wordpress som gör att du kan skapa webbplatsens unika visuella utseende. Vissa teman ger också ytterligare funktionalitet för att förbättra din webbplats.

Ett WordPress-tema är en grupp filer som bestämmer utseendet och layouten på din webbplats, inklusive saker som teckensnitt, färger och sidlayouter. Det anger också hur din webbplats kommer att fungera, till exempel om du kommer att ha en blogg, länkar till sociala medier eller en e-handelsbutik. Vanligtvis är den utformad för att anpassas till ditt varumärkes personlighet och affärsbehov.

En WordPress-webbplats levereras med ett eget standardtema, men du kan installera och aktivera så många olika teman som du vill för att anpassa din upplevelse. Du kommer åt dina teman via menyn Utseende i WordPress instrumentpanel. Där kan du visa en lista över alla dina teman och se vilket som är aktivt för tillfället. Om du vill göra ändringar i ditt tema klickar du på ”Anpassa” i menyn.

Om du är nybörjare på WordPress är det viktigt att förstå hur teman fungerar för att kunna välja rätt tema för din webbplats. Detta hjälper dig att undvika vanliga misstag som kan leda till problem med webbplatsens prestanda och säkerhetsproblem.

De bästa teman är de som balanserar anpassning med användarvänlighet. Themifys Astra-tema erbjuder till exempel en minimalistisk design med funktioner som är användbara för alla webbplatser. Den innehåller en header stil customizer, konst bakgrund anpassning, innehållsmodul bibliotek, formulär byggare, och mer. Det erbjuder också flera layouter att välja mellan, och det stöder Elementor och WooCommerce. Ett annat bra alternativ är Jupiter, som erbjuder över 60 unika sidmallar, kreativa en-sida-stilar och hundratals anpassningsalternativ. Den hanterar även bästa praxis för SEO, vilket gör den till ett bra val för alla företagswebbplatser.

Fördelar med en WordPress-webbplats

WordPress är en webbprogramvaruplattform som driver mer än 40 procent av alla CMS-baserade webbplatser. Det är ett skalbart system som kan stödja webbplatser från en liten personlig blogg till en komplex webbportal för företag. Det är dessutom enkelt att använda och kräver liten kunskap om kodning. Om du bygger en webbplats är det viktigt att ha en hostingleverantör som erbjuder WordPress. Detta är så att du kan dra nytta av dra och släpp-redigeraren för att bygga din webbplats. Detta är perfekt för användare som inte har någon kodningserfarenhet och bara vill lägga till text, bilder och videor.

Det grafiska användargränssnittet (GUI) för de flesta WordPress-teman är intuitivt och enkelt att navigera. Det gör att du enkelt kan redigera ditt innehåll och layout med några få klick. Detta är särskilt användbart för företagare som inte har mycket teknisk kunskap eller tid att lära sig hur man kodar.

En annan fördel med att använda en wordpress-webbplats är det stora utbudet av plugins. Det finns plugins för allt från SEO till evenemangsbokning. WordPress-communityn är också global och hjälpsam. Det finns forum och online-support med experter som kan hjälpa till när du stöter på problem. En sak att tänka på med plugins är att om du har för många av dem kan det orsaka prestandaproblem. Därför är det bäst att bara aktivera de plugins du behöver och ta bort dem du inte längre använder. Detta kommer att minimera risken för att stöta på den fruktade vita skärmen av döden.

Så här installerar du WordPress-plugins

Oavsett om du vill skapa formulär, komprimera och förminska bilder, övervaka trafiken för misstänkt aktivitet eller förbättra webbplatsens hastighet, kan wordpress-plugins ge din webbplats den nödvändiga funktionaliteten. De kan också ge dig möjlighet att optimera ditt innehåll, utveckla din konverteringsstrategi och engagera dina besökare.

Det finns över 55 000 kostnadsfria wordpress-plugins som du kan använda för att förbättra din webbplats. Men innan du installerar ett, se till att läsa dess recensioner och leta efter forum online där du kan be om rekommendationer. På så sätt kan du undvika kompatibilitetsproblem i framtiden. Därefter kan du välja det plugin som passar dina behov och preferenser. Sedan kan du lägga till det i din wp-content/plugins-katalog. För att göra det, klicka på Plugins > Lägg till nytt och sök efter det plugin som du vill installera.

När du har hittat rätt plugin klickar du på Installera och aktivera. Du bör dock notera att vissa plugins kräver en betalning. Detta beror på att företagen bakom dem har ett incitament att uppdatera sina plugins regelbundet och säkerställa deras säkerhet.

WordPress Hosting – Välj en leverantör som är specialiserad på WordPress

Med WordPress som det mest populära innehållshanteringssystemet för bloggar och småföretag är det viktigt att välja ett webbhotell som är specialiserat på just denna typ av webbplats. Detta säkerställer att din webbplats kommer att vara kompatibel och fungera bra med WordPress, så att du kan fokusera på ditt innehåll snarare än att oroa dig för tekniska problem.

Många hostingleverantörer för WordPress erbjuder specialplaner som är optimerade för WordPress. Även om de är lite dyrare än traditionell hosting, ger dessa planer dig bästa möjliga prestanda och funktioner för din webbplats. Till exempel erbjuder vissa värdtjänster specifika cachningsverktyg för WordPress-webbplatser som ökar webbplatsens hastighet och gör att du kan undvika behovet av plugins från tredje part. Vissa erbjuder också gratis säkerhetskopior för att säkerställa att din webbplats är skyddad i händelse av ett problem eller hack.

SiteGround är ett av de tre webbhotell som officiellt rekommenderas av WordPress, och det är lätt att se varför. De erbjuder prisvärd WordPress-hosting, med alla planer som kommer med minst 10 GB lagringsutrymme, gratis migrering och automatiska uppdateringar för WordPress. Andra anmärkningsvärda funktioner inkluderar ett CDN, WP-CLI och SSH-åtkomst.

Ett annat bra alternativ är GreenGeeks, ett företag som erbjuder miljövänligt webbhotell. Alla deras planer kommer med förinstallerad WordPress, obegränsad lagring och e-postkonton, dagliga säkerhetskopior och en gratis SSL. Med hanterad WordPress-hosting får du ett dedikerat supportteam som är bekant med WordPress och förstår hur det fungerar. Det innebär att de kan lösa problem snabbt, vilket sparar tid och pengar jämfört med att försöka lösa problem på egen hand.

Vad gör en WordPress-utvecklare?

En wordpress-utvecklare skapar webbplatser med hjälp av det populära innehållshanteringssystemet (CMS) med öppen källkod. De kan också designa plugins för användning med WordPress och anpassa teman för att förbättra webbplatsens utseende och funktionalitet. Olika färdigheter är nödvändiga för detta jobb, inklusive kodningskunskap och kreativitet. Vissa wordpress-utvecklare har en kandidatexamen i datavetenskap eller ett liknande område. Andra lär sig yrket på egen hand och hittar online-resurser som lär dem hur man kodar. Att ha ett öga för detaljer är viktigt, eftersom kunder ofta inte vill betala för amatörarbete.

Kodningskunskaper är viktiga för en wordpress-utvecklare, liksom kännedom om själva kärnplattformen. Detta inkluderar en grundläggande förståelse för WordPress kodningsspråk, PHP. Det är också bra att förstå HTML-språket, som avgör hur webbsidor ser ut, och CSS, som används för att lägga till stil på dem. Att veta hur man använder Ajax är fördelaktigt för att skapa interaktiva element på en webbplats.

Utöver dessa grundläggande färdigheter bör en wordpress-utvecklare vara skicklig på MySQL, som är den databas som driver alla WordPress-webbplatser. Detta gör att wordpress-utvecklaren kan skapa, ändra och radera data. Det är också bra att veta hur man använder WP_Query, som är en SQL-fråga som låter en wordpress-utvecklare hämta data från en databas.

Många wordpress-utvecklare tillhör ett globalt community som arbetar på plattformen, så det är värt att titta in i dessa grupper för nätverksmöjligheter och tips. Många av dessa yrkesverksamma är också tillgängliga för att svara på frågor och ge vägledning för användare av CMS.