Träningsblogg för alla

Nötter är den typen av livsmedel som både kan ätas till alla måltider och som man lätt kan hitta i alla livsmedelsbutiker. Det finns många olika slags nötter, så det är inte svårt att hitta favoriter i utbudet, vilket är bra då det innebär att alla kan boosta sig med hjälp av nätter av ett eller annat slag.

Olika nötter har naturligtvis olika smak, precis som de har olika form och andra saker som skiljer dem åt, men de har en sak gemensamt och det är att de är supersunda! Det gömmer sig nämligen mängder av nyttiga ämnen innanför deras små skal.

Stor variation

Det är inte endast stora hälsofördelar man finner i nötter, utan det är även en råvara som bjuder på väldigt stor variation. Idag kan man hitta väldigt många olika sorters nötter i alla vanliga livsmedelsbutiker. Vill man ha lite mer speciella sorter så krävs det ofta att man får handla i de större livsmedelsbutikerna, eller i specialbutiker.

Passar till det mesta

För att få i sig nötter så kan man exempelvis ha dem med sig i väskan när man går till jobbet eller till skolan, men man kan även se till att ”strössla” både salladen, yoghurten, bröddegen och annat med nötter.

De flesta nötter är goda nog att äta direkt, men vissa tycker att de blir godare när man torrostar dem. Att torrosta nötter är väldigt enkelt och det går snabbt, så det är inte något hinder.

Ingen risk för viktuppgång

När du äter nötter behöver du inte vara orolig för att öka i vikt så länge du inte äter väldigt mycket nötter varje dag. Man kan äta hela 50 gram nötter utan att behöva vara orolig för viktuppgång, så man kan med andra ord unna sig en rejäl portion nötter varje dag utan att få dåligt samvete.