Installera vattenkran – en guide

Det kan vara en frustrerande och tröttsam uppgift att installera vattenkran för ditt hem. Många husägare gå om det på fel sätt och sluta med en total röra som inte ens kommer att fungera alls. Denna artikel kommer att ge dig tips om hur man installerar vattenkran effektivt utan krångel. En av de första sakerna du behöver göra är att mäta det område du vill installera det. Områdets storlek kommer att spela en avgörande roll i den övergripande installationen. Installera inte kran om det inte är minst 1 meter bredare än väggen. För att hitta bredden på kranen måste du mäta väggen och multiplicera den med tio.

Vattenkranen

Ta sedan reda på hur mycket vatten du tänker använda från kranen. Se till att du väljer en kran som är tillräckligt bred för tillräckligt vattenflöde. När du har bestämt bredden på kranen, se till att markera den. Gör detta försiktigt och se till att linjerna är mycket vassa. För ökad säkerhet, skulle det vara idealiskt att installera ett golv tecken. När vatten rinner över märket är det lättare att veta var kranen är ansluten till. För att avgöra var kranen ska fästas på, skär huvudröret så att det kan skruvas loss. Det finns många typer av kranar som fäster direkt på huvudröret men de flesta av dem kommer bara att passa en längd. Om kranen du köpte inte har en skruv, blir det svårt att ta bort. Nu, att du har röret installerat, är det dags att börja installera kranen. Placera kranen på golvet och använd golvskylten för att visa vägen. Använd väggen där kranen är ansluten till och börja installera den därifrån. När du går, kommer du att kunna se vilken pjäs går där. När kranen är ansluten till väggen, ta ut kranen och fyll den med kranvattnet. När du börjar rinna, kommer du att se hur vattnet rinner genom kranen. Installera kranen och ansluta den till huvudröret du skär av tidigare. Installera anslutningen och testa om vattnet fungerar som det ska.

Denna artikel har gett dig tips om hur man installerar vattenkran effektivt utan krångel. Du vet nu hur man korrekt installera kran utan att behöva anlita en professionell. När du har installerat kranen har du nu det perfekta sättet att använda kranvatten.

Besök denna sida vastbygg.se om hantverkstjänster.