Kakelsättning – ett snyggt badrumsval

Klinkergolv är inte samma plattor som väggar eller tak Dessa plattor är plattor som placeras över en yta för att ge en golvbeläggning för ett rum. Grundtanken med kakel är att golvet sätts upp över ett hårt substrat.

Denna platta kan vara en plan yta, men består vanligtvis av olika olika material, alla med en unik färg och konsistens. Den design eller mönster som tillämpas på plattsättning kan variera kraftigt, och detta kan vara ett stort försäljningsargument. Färgerna och texturerna av plattor kan också vara mycket väl anpassade till golv som huset har, så det kan fungera underbart i samband med befintliga lack eller ytbehandlingar.

Vissa klinkergolv sätts upp i köket eller badrummen. Detta beror på att de är bekväma att rengöra, särskilt i köken, och de är tilltalande för ögat, samt ger ett naturligt utseende. Men de vanligaste områdena där kakel används finns i rum som badrum, kök och badrum där golvbeläggning är nödvändig.

Olika utseende på ytan

Beroende på utformningen av hemmet, kan plattor användas för att skapa ytor som erbjuder utseendet så som lövträd, marmor eller granit. Det fina med kakel är att en mängd olika färger och mönster kan användas för att täcka en mängd olika ytor. Några av de mer moderna stilar som finns tillgängliga för att passa alla smaker inkluderar etsade, förseglade och rullade, för att nämna några.

Bänkskivor kan täckas med kakel också, särskilt om de används i ett badrum. Naturligtvis är nackdelen med detta att det kommer att ta längre tid att ta bort den gamla kakel när den tas bort, vilket gör för viss frustration. Nackdelen med att använda kakel på detta sätt är dock att det kan visa sig dyrare än att använda ett kalt betonggolv.

Om du funderar på att använda klinkergolv på trägolv, är det första du ska göra att ordentligt rengöra golven. Då måste du se till att kakel sätts ner ordentligt, och är av en standard som matchar resten av golvet. Med detta anges, kan du sedan rensa bort någon av överskottet kakel och sedan leta efter lämpliga golvmaterial, såsom trä, sten eller keramiska plattor.

Det första steget i att välja vilken typ av plattsättning som du vill använda är att tänka på vad dina krav är för att underlätta underhåll, nytta och utseende. När du har gjort detta, då kan du börja shoppa runt för kakel som passar dina behov. Alternativt kan du leta på nätet för lokala butiker som säljer kakel till ditt område.

Att få nytta av kakel är en trevlig del av hemmet remodelling processen. Det kommer att lägga till extra stil och vädja till ett hem, samt vara ett praktiskt och kostnadseffektivt sätt att täcka golv. För alla som funderar på att göra en förändring i sitt hem, eller renovera sin nuvarande, de är klokt att överväga användningen av kakel, eftersom det är relativt lätt att installera, och möjliggör en hel del val i färg och mönster.

För mer om renovering besök denna sida vastbygg.se.