Tennisskor – för bra fotgrepp på plan

Om du undrar vilken typ av tennisskor du ska köpa för dig själv, är det viktigt att veta vilken typ av yta du spelar på. Alla sportytor har sitt eget unika slitage och dessa typer av skor kan vara viktiga. Medan tennisskor har olika toppar för att säkerställa din komfort medan på planen, vissa spelare gillar att köpa skor som ger den nödvändiga flexibiliteten för att nå bollen. Som tidigare nämnts, vissa skor skapas med en plattare topp som erbjuder mer flexibilitet för att nå bollen. Dessa typer av skor kommer att vara din favorit om du spelar på en plan yta. Om du spelar på gräs, kan de hjälpa dig att lyfta från marken lite, så att du kan få dina lager på bollen lite lättare. De kanske inte erbjuder dig någon extra support i början, men när ditt spel förbättras kommer de att fortsätta att vara din bästa vän.

Avlasta fötterna

Vissa spelare föredrar att bära skor som ger dem mer dämpning och grepp. Ett bra exempel på denna typ av sko är Adio Tennis Skor. Dessa skor har en mjuk topp som hjälper till att ge rätt mängd dämpning medan du spelar på baksidan domstol. Den övre delen av skon är utformad med ventilerande mesh, vilket gör att luften kan flöda igenom för optimal prestanda. Idrottare och de som inte spelar tennis regelbundet kommer att hitta tennisskor som är utformade för icke-tennis slitage. Många av dessa skor är gjorda med funktioner som hjälper dig att hålla dig bekväm och prestera på ditt bästa. Till exempel är denna sko utformad med avtagbar fotbädd och gör att du kan bära den i upp till fyra timmar på en fot innan du tar bort den. Dessutom har den avtagbara innersula liners för att hålla fötterna torra och bekväma under spelet.

Skaparna av dessa skor rekommenderar att du bär dem en gång under din uppvärmning rutin, och sedan efter varje spel eller praxis. Detta ger din kropp tid att vänja sig vid fotbädden och komfortnivån. Lika viktigt som det är att få rätt storlek när man köper en tennissko, är det lika viktigt att leta efter stil och komfort när du gör ditt köp. Botten av skon ska vara bekväm och ombonad runt foten, utan luckor eller hål som gör att foten sjunker in i skon. Alla snören bör vara lätta att sätta på och av också. Skon ska passa bra och låsa på plats så att du inte behöver kämpa för att få foten in och ut ur skon.

Det finns många fördelar med att välja rätt tennissko för dig. De erbjuder tillräckligt med komfort för verksamheten i tennis, och rätt storlek. Plus, de är utformade med stilar och färger som är tilltalande för ögat och en enorm hjälp för ditt spel. Men om du känner att de är för snäva eller obekväma, bör du prova ytterligare ett par och se om så är fallet. Det kan ta ett tag att hitta rätt sko, men känslan av att vara bekväm är värt att vänta. Tennisskor är mer än bara en sko för att spela tennis; de är där för att ge komfort och stil också.

Testa denna sida wimbledon.nu för mer om träningsfrågor.