Tips för att få bättre golf swing

Golf är förmodligen den enda sporten där det verkar som det finns så många regler att följa. När allt kommer om, golf spelas på en golfbana och varje regel som gäller för andra sporter gäller golf också. Det finns också mycket strikta regler som styr varje aspekt av spelet.

Varje spelare i golf måste hålla sina händer, armar, handleder och huvudet inom linjen av golfklubben hela tiden. Ingen del av kroppen får vila från att träffa bollen. Samtidigt som detta, måste varje spelare se till att hans eller hennes egen golfklubb inte kommer på sin plats och ur linjen av golfboll. Samtidigt som hans eller hennes armar och händer rör sig, spelare måste upprätthålla en ”swing plan” som är korrekt och i linje med det riktade målet.

Det finns två viktiga delar av golfsvingen: baksvängen och nedgången. Om backswing eller swing inte är korrekt, kommer det att påverka nedgången och vice versa. Den bakre är den åtgärd som startar den främre rörelsen av golfarens armar och händer. Denna åtgärd kallas swing. Under backswing, börjar spelaren att flytta sina fötter, höfter, axlar och ben längs golfbanan. När detta görs på rätt sätt, bör golfaren göra en snabb, snabb sving som börjar med vikten av spelarens kropp, axlar och huvud. Det bör komma samman som en enhet för att träffa bollen på mål.

Öva uppställnings positionen

Den bästa tiden att öva din golfsving är när du är på ranchen. Detta gör att du kan ha en tillfällig praxis swing, som du kan öva med klubba eller trä, för att se hur bollen flyger och vad som händer när du träffas med bollen. Den första delen av baksvingen är nedgången. Den här åtgärden är vanligtvis den andra till den sista åtgärden som du ska utföra. Det är den del av golfsvingen som kan ställa in golfarens nedgång i form av ett nedgångsplan. När din kropp rör sig genom nedgången, bör dina armar placeras vid din sida, så att de är nära din sida vid kollisionen. Detta är så att klubben som du använder är i ögonhöjd när du får kontakt med bollen. I detta läge ska armen böjas något och tummen ska peka på framsidan av kroppen. När gungan kommer in i nedgången, bör klubben komma ner med klubbhuvudet slå marken först, sedan klubben själv. Efter nedgången ska huvudet pekas i riktning mot målet. Ögonen bör titta på målet hela tiden. Kom ihåg, när ögonen är fixerade på målet, är sinnet inte tänker på bollen. Detta kommer att göra golfsvingen lättare.Under nedgången bör golfsvingen fortsätta längs den raka linjen som du har bestämt med hjälp av en golfsimulator. För att se till att klubben gör rätt svängväg, bör du kolla in videor som finns på Internet. Din vänstra hand ska vara i stånd att flytta din vikt till höger när din vänstra hand är på väg att träffa bollen.

Du kommer att vilja se till att din hållning är fyrkantig mot målet när du träffar bollen under din sving. Efter att ha träffat bollen, bör golfsvingen sluta omedelbart så att du kan ge din kropp en chans att räta upp igen. Golfklubben ska hållas något ovanför höger axel med skaftet som pekar rakt upp mot himlen. Du bör använda en golfklubb grepp som liknar den som används för att spela en annan sport. Det är mest troligt att golfklubbarna som du ska använda inte är de som du skulle använda för att spela golf, men du kan använda en golfklubb grepp som skulle vara bekant för golfare om du inte vill spendera pengar.

Det är viktigt att komma ihåg att spelet golf är ett spel av konsekvens. Om du vill förbättra ditt spel, bara fokusera på att fullända dina gungor och dina bilder. Detta kommer att ge dig mer självförtroende och det kommer att hjälpa dig att förbättra ditt golfspel.

Träningsinspiration finns på denna sida coachadventure.se.