Så köper du rätt hybridcykel

Så köper du rätt hybridcykel

När du har beslutat dig för att införskaffa en ny cykel, finns det flera olika varianter att välja mellan. Hybridcykeln är en av de mest populära cykeltyperna, eftersom den har en kombination av de egenskaper du hittar hos mountainbikes och racercyklar. Stadscyklar och cruisercyklar är inte särskilt snabba och ofta tyngre än andra typer av hybridcyklar, men de har samtidigt ett mer klassiskt utseende och har de funktioner som den genomsnittlige cyklisten behöver.

Du som vill använda din cykel för att pendla till jobbet behöver antingen en bättre stadscykel eller en hybridcykel som är bättre lämpad för pendling. Hybridcyklar för pendling är ofta utrustade med ringklocka, pakethållare och stänkskärmar. Varför du skulle använda en ringklocka istället för att bara hojta åt fotgängare som kommer i din väg är lite oklart. Som du säkert känner till är det ändå sällan någon uppfattar att din plingande ringklocka. Att cykeln redan har en pakethållare monterad är naturligtvis ett plus, och stänkskärmarna ser till att du inte anländer till jobbet med leriga byxor.

Rätt storlek och bra däck

Ponera att du har bestämt dig för att köpa en hybridcykel, vilket du förmodligen bör ha gjort vid det här laget eftersom alla cyklister bör äga en hybrid. Nästa punkt på agendan är att köpa ett par bra däck. Däcken på din cykel är nämligen bland de viktigaste delar på hela cykeln. Genom att byta till bättre däck kan du på ett enkelt sätt förbättra din cykel, och därmed hela upplevelsen kring din cykling, rejält.

Det allra viktigaste när du ska köpa en cykel, är att se till så den har rätt storlek för din kropp. På samma sätt som det är obekvämt att bära skor som antingen är förstora eller för små, är det obekvämt eller rentav farligt att använda en cykel som är för stor, för liten eller felaktigt inställd. Som tur är kan du enkelt välja rätt storlek på cykeln genom att se så ställa dig över dess mitt med fötterna på marken. Se också till så sadeln har rätt höjd och att du når pedalerna med fötterna på ett bekvämt sätt.