Klassiska skor

Klassiska skor

Det finns en uppsjö varumärken som alla har en sak gemensamt. De gör anspråk på att vara kvalitetsföretag med ena foten i framtiden och den andra i historien. Svenska Vagabond är ett av dessa traditionella företag som genom hantverk och kvalitet tagit sig in på arenorna runt om i världen. Det är få som inte känner till detta företag och vanligtvis nämns de tillsammans med smickrande ord om såväl material som design. Att vara i framkant vad gäller design är någonting som är en utmaning för de som önskar presentera klassiska linjer och sömmar. Här har Vagabond dock lyckats bra!

Tyg eller skinn

I och med att detta företag är från samma regntäta land som läsaren, finns en djup kunskap om vad för skor som funkar och vilka som endast är till för inomhusanvändning. De många utmaningar en skor står inför hanteras bäst om valet av material är strategiskt och genomtänkt. Därför kan vi se flertalet Vagabond skor i skinn. Det är ovanligt att företaget tar fram klassiska tygskor, även om det finns en öppenhet även för canvasmaterial. Vanligtvis då i kombination med läder för att nå såväl design som funktion.

Ta hand om skorna

För den som väljer att investera i ett par Vagabond skor är det några saker som kan vara bra att tänka på. Dels att man väljer rätt storlek, men också att man tar hand om skorna på ett korrekt och riktigt sätt. Att välja rätt storlek kan verka som en banal rekommendation och bör anses som en självklarhet. Dock är det inte ovanligt att man missar med en halv storlek åt något håll. I och med att det är skor som tillverkas av organiska material, finns en viss flexibilitet vilken formar sig efter foten under åren som går. En sko skall naturligtvis inte kännas för liten, eller vara obekväm. Samtidigt kan man ibland vinna på att ha en exakt lagom sko istället för att ta en som är för stor. Detta är vanligt och någonting som påverkar hur väl skon fungerar.

Är det skor i skinn bör man också vårda dessa kontinuerligt för att de skall klara att stå emot väta och salt, smuts och slitage. Det finns en hel del produkter som gör att skorna håller i flera år istället för att ge upp efter en höst.

Här finns ytterligare info samt utbud Vagabond skor.